Kørekort med Automatgear

Som noget nyt tilbyder vi kørekort med Automatgear. Med automatgear slipper du for al presset fra betjeningen af koblingen under indlæring. Du vil føle og have mere ro og overskud i din kørsel. Kørelektioner vil normalt  minimeres ved køreundervisning i en skolevogn med automatgear, da indlæring af færdsel vil være optimeret på selve kørslen og færdselsregler. Mange elever bruger forholdsvis megen tid på korrekt betjening af kobling under selve kørslen, dette slipper du for med kørsel med automatgear.

Når køreundervisningen er tilendebragt, og du skal op til den praktiske prøve, vil dette foregå i skolevognen med automatgear. Da du ikke har kørt med manuel gear, vil der i dit kørekort stå en kode ( 78 ), som henviser til, at du kun må køre med automatgear. ( dette gælder også for 17 årige med ledsager ). Denne kode er slettet i Tyskland, og man forventer at koden også slettes i Danmark inden for nærmeste fremtid, da landene indenfor EU bruger samme standard.

Skulle du senere få behov for at kunne køre bil med manuel gear, vil løsningen være forholdsvis nem. Tá en eller flere kørelektioner med manuel gear i en skolevogn, og derefter til den praktiske prøve med manuel gear. Efter bestået prøve, vil koden ( 78 ) blive fjernet fra dit kørekort.

Køretimer foregår i en Audi Q5.